Vill du sluta röka vana? Prova dessa lösningar!


Vissa tror att stoppa rökning är lika enkelt som att skräpa sina tobaksprodukter och använda ren viljestyrka för att slå tillbaka begär. När du tar bort tobak från ditt liv är en stor del av att sluta, andra faktorer är också på spel. Det finns många alternativ tillgängliga för dem som vill sluta röka.

För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. När du går igenom den taktila erfarenheten och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen. Detta kan hjälpa dig att fokusera din avslutande ansträngning tydligare, samt att identifiera eventuella svagheter i din plan.

Tips! Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och emotionella utmaningar som du går igenom.

Överväg att besöka en hypnotisör för hjälp med att sparka vanan. Många individer har slutat röka med hjälp av en licensierad hypnotisör. En terapeut placerar dig i en hypnotisk trance, och de talar med dig i positiva bekräftelser som inbäddar sig i ditt undermedvetna sinne. Det kan få cigaretter att tycka mindre aptitretande, vilket leder till att du aldrig vill röka igen.

Ta din resa en dag i taget. Det är en långsam process som tar tålamod och beslutsamhet. Oroa dig inte för imorgon, nästa månad eller till och med nästa år. Ta varje dag som det kommer och koncentrera dig på att inte röka den dagen, vilket hjälper till att skapa en vana som hjälper dig på lång sikt.

När du bestämmer dig för att sluta röka, var noga med att berätta för din familj och vänner. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad. De kan ge dig den extra nudge som du behöver för att hålla dig fokuserad på dina mål.

Tips! Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar när du bestämmer dig för att sluta röka. Det är viktigt att de förstår att du behöver deras odödliga stöd.

Kom med din egen personliga plan för att sluta. Att göra en anpassad lista med saker att försöka kan hjälpa dig att lyckas sluta. Alla har sina egna sätt att få saker gjort. Det är så viktigt att du hittar idéer som kommer att fungera bäst för dig, personligen. Att göra en lista hjälper till med den processen.

Fördröjning taktiken är ett bra verktyg att använda när längtan efter en cigarett verkar överväldigande. Försök att distrahera ditt sinne och din kropp i 10 minuter genom att gå en promenad eller ringa en vän; i den här tiden kommer din uppmaning troligen att gått. Om du fortfarande känner trängseln, försök att hålla distraherande dig själv i 10 minuters steg för att avstå från att röka så länge som möjligt.

När ett begär kommer att äta när du slutar röka, räcker du efter grönsaker och frukt. Människor kan gå upp i vikt när de slutar röka, så var uppmärksam på vad du lägger i munnen, vilket gör dessa veggie snacks till en bra idé. Att äta en hälsosam kost ger dig den styrka och uthållighet du behöver för att hålla fokus på ditt mål.

Älskade Ones

Be dina vänner och kära att vara stödjande om ditt beslut att sluta röka. Be dem att ge dig uppmuntran och inte kritik. Du borde informera dem om att du troligen kommer att vara i dåligt humör först och att du förmodligen inte kommer att tänka klart. Se till att du har stöd från nära vänner och kära under din avslutande process. Det här stödet kan komma till nytta eftersom det inte är lätt att avsluta.

När du jobbar med att sluta, ta bort de saker som du mentalt kopplar till rökning. Om du gillar att ha en cigarett med kaffe kan du byta till te, till exempel. Försök att använda andra saker för att distrahera dina tankar, om du funderar på att röka.

TIPS! Innan du börjar sluta röka, kunna hålla dig förpliktigad att sluta för gott. Du kan vara mer framgångsrik att sluta om du har det bästa tankesättet.

En stark och positiv mental attityd kan gå långt för att hjälpa dig att sluta röka. Försök att föreställa dig hur bra ditt liv kommer att vara när du slutar. Påminn dig om hur mycket bättre dina andetag, kläder och hem kommer att lukta, och hur mycket lättare blir det att hålla tänderna vita. Även om man vet att de negativa aspekterna av rökning kan skrämma några människor till att sluta, kan man också tänka sig positiva förändringar.

Förhoppningsvis har denna artikel försett dig med en mängd olika sätt att skapa en solid plan för att sluta röka. Medan vissa ex-rökare kommer att ha längtan efter resten av sitt liv, kommer följande råd att bättre utrusta dig för att motstå dessa begär.Source link