Vill du sluta röka vana? Prova dessa lösningar!


Många människor kämpar verkligen för att sluta röka. Ingen metod fungerar för alla. Gör lite forskning för att upptäcka vilka metoder som bäst passar dig och din situation. Prova tipsen nedan och du kanske tycker att sluta kan vara enklare än du trodde.

Att komma i form hjälper dig att sparka habi, t ​​genom att distrahera dig från begär och återställa din hälsa. Övning kan också fungera som en stressavlastare. Om du har ledt en stillasittande livsstil, börja långsamt, som att gå lugnt och gå varje par dagar och bygga upp därifrån. Alltid gå till din läkare innan du börjar träna.

Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. Det kan finnas receptbelagda läkemedel som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel. En läkare kan också ge dig information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som kan öka sannolikheten för framgång med att sluta.

TIPS! Om du inte kan göra bort med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut mot det så länge som möjligt. Berätta själv att du måste gå en promenad först, eller kanske du behöver dricka ett glas vatten först.

Byt sötnos med färska råvaror för att förhindra att du går ner i vikt när du slutar röka. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid. Tänk på att din kropp kan kräva mat efter att du har slutat, så det är bäst att äta hälsosamt och ha en hälsosammare inställning.

Använd en av de många nikotinutbyteslösningarna på marknaden idag. Nikotinuttag kan leda dig att känna rastlös, irritabel, frustrerad eller deprimerad. Cravings som dessa är distraherande och överväldigande. Nikotinutbytesbehandling kan hjälpa till med dessa känslor. Sådan behandling kan effektivt dubbla dina chanser att sluta. Använd inte nikotinersättningsprodukterna om du fortfarande röker cigaretter.

När du förbinder dig att sluta röka, planera lämpliga belöningar för varje milstolpe du uppnår. Till exempel, om du går en hel vecka utan att röka, gå till en film. När du har passerat den månaden långa milstolpe, njut av en fin kväll ute på din favoritrestaurang. Därefter bygga belöningen långsamt tills du har nått den punkt där du inte längre tänker på att röka.

TIPS! Hypnos kan hjälpa sluta röka. Att se en licensierad hypnotisör kan vara effektiv och har visat sig framgångsrik för många.

Ett litet steg mot att sluta kan vara att byta cigarettmärken. Att välja ett varumärke du hatar smaken eller lukten av är ett bra sätt att få dig att hata att röka ännu mer. Vissa tycker att detta är till hjälp. Det kan hända att det här gör cigaretterna obehagliga och hjälper dig i dina ansträngningar att sluta.

Support System

Se till att du berättar för dina vänner och familj att du slutar röka. De kommer att stödja dig och hålla påminna om att du måste sluta. Det bästa sättet att sluta har ett utmärkt stödsystem på plats. Om du försöker sluta röka tar du saker en dag i taget. Om du försöker sluta röka, tar du upp saker som gör det möjligt att uppnå mål som är relaterade till att sluta.

Tips! Om du försöker sluta röka Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag.

Minska rökning. Om du vill sluta röka helt, kan det leda till att du pekar i rätt riktning. Försök en fördröjning på en timme innan du röker din första morgoncigarett. När du försöker sparka vanan kan det vara bra att låta dig skära ned genom att bara röka hälften av varje cigarett.

De flesta vet hur svårt det kan vara att sluta röka och att olika metoder fungerar för olika människor. Detta innebär emellertid inte att sluta är omöjligt. Du kommer att upptäcka att du kan lyckas om du använder informationen som just presenterades för dig tillsammans med stöd från dem som ligger nära dig. Prova dessa metoder, och du kommer att bli förvånad över deras effektivitet.Source link