Vill du sluta röka vana? Prova dessa lösningar!


Även de som har stark viljestyrka har ibland svårt att sluta röka. Verkligheten är att även människor som vill sluta känna sig som om de får något från att röka. Om du vill sparka rökningens vana för bra och känslomässigt lossa dig, fortsätt med några bra tips som hjälper dig i detta försök.

För att lyckas med ditt mål att sluta röka, borde du göra det så enkelt av en metod som du eventuellt kan. Försök inte gå kallt kalkon. Det handlar om en 95% chans att det här kommer att misslyckas för dig. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det viktigt att använda en metod som innehåller recept eller nikotinplåster eller tuggummi. Det svåraste steget är de första dagarna, och dessa produkter kan hjälpa till att lindra den svårigheten och öka dina chanser till framgång.

TIPS! Om du känner att du absolut måste röka, försök försöksmetoden först. Vad du än kan göra för att försena rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner.

Berätta för dig själv att du måste ta en lång promenad innan du kan röka, eller till och med bara avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Även om du tar den cigaretten, kan den här metoden hjälpa dig att minska betydligt.

Låt din familj och vänner veta om du vill sluta röka. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kan hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad. Detta kan vara den extra motivation du behöver för att vara motiverad och faktiskt sluta.

Kom bara igenom en dag om du försöker sluta röka. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara. Slösa inte bort din tid på att tänka på nästa år, nästa månad eller till och med nästa vecka. Närma dig din plan att sluta röka en dag i taget, och när du är framgångsrik på kort sikt kan du tänka på framtiden.

Tips! När du bestämmer dig för att sluta röka, var noga med att berätta för din familj och vänner. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka. Det finns mediciner, som antidepressiva läkemedel, som kräver recept som kan hjälpa dig att komma igenom försök och utmaningar att sluta.

Nikotinutbyte

Samla stöd från alla som du älskar. Gör dem medvetna om att deras stöd är viktigt, men att de inte borde vara dömande. Låt dem veta att i början av processen kommer du förmodligen inte att vara i bästa humör och att dina tankeprocesser kan vara avstängda. Att sluta röka är inte lätt, och stöd från de människor du älskar är viktigt under processen att sluta.

Om du inte tror att du kan sluta kall kalkon, kan du prova nikotinbytesprodukter, som tuggummi eller fläckar. Dessa receptfria läkemedel levererar din kropp med nikotin medan du arbetar för att bryta vanan, vilket kan hjälpa dig att avvärja det värsta av de fysiska abstinenssymptomen.

Nikotinersättningsterapi är ett utmärkt verktyg för att sluta röka. Meddragen från cigaretter kan ge dig irritation, depression och irritabilitet. Cravings för en cigarett kan vara mycket svårt att hantera. Nikotin-ersättningsterapi kan hjälpa dig att hantera dessa känslor. Det rekommenderas inte att du använder en nikotinbytesprodukt och röker samtidigt, för att skydda dig själv för att undvika att röka om du använder nikotinbytebehandlingar.

Om du till exempel tyckt om att röka i ditt fordon eller när du läser en bok än vad du behöver hitta något annat att göra med dina händer eller gå till ett annat rum för att prata så att du inte tänker på att tända en cigarett . Försök hitta något att tänka på av distraktion som kommer att fungera som en ersättare.

Engagemang är nyckeln till att sluta röka, så kan du begå att aldrig röka igen? Du måste svara ja på den här frågan innan du börjar sluta. Du kan vara mer framgångsrik att sluta om du har det bästa tankesättet. Du kan stärka din beslutsamhet genom att påminna dig ständigt av de många anledningarna som gör det viktigt för dig att sluta.

TIPS! Att ge upp tobak kommer att gynna dina nära och kära. Secondhand rök orsakar lungsjukdomar, cancer och andra hälsoproblem för alla runt omkring dig.

Om du till exempel går en hel vecka utan rökning, behandla dig själv en film. Efter en månad kan du göra dig till något dyrare eller elegantare. Fortsätt att ge dig själv en belöning i ökande mängd för att erkänna dina framsteg tills du inte tänker på att röka och är redo att flytta förbi den helt.

Det bästa sättet att sluta röka är att helt sluta. Det mest effektiva sättet att börja ditt uppdrag är att sluta helt och hållet. Stanna bara och börja inte igen. Denna metod kan tyckas vara extremt svår. Det har faktiskt visat sig att denna metod kan vara ganska effektiv.

Få en kalender och markera de milstolpar du vill nå och vilka belöningar du får när du kommer dit. Utveckla en lista över olika typer av belöningar beroende på vilken milstolpe du träffar för extra motivation. Av motiverande skäl, se till att du har ditt belöningsdiagram någonstans det är lätt att se av dig. Detta kan ge dig hjälp att hålla motivet när du känner dig svag.

TIPS! Du måste hitta sätt att få din motivation i sikte hela tiden. Sätt motiverande post-it-anteckningar på uppenbara ställen och överväga att ha på sig något som påminner dig om din önskan att sluta.

Om du rökt, rengör din plats noggrant, så det luktar inte av rök. Shampoo dina mattor och klädsel, tvätta dina gardiner och draperier och tvätta dina väggar. På detta sätt och frånvaron av cigarettens lukt hjälper dig att undvika att bli påminnad om den vana som har plågat ditt liv när som helst du kommer in i ditt hem.

Sätt listan någonstans där du kommer att se den varje dag. Detta kommer att hjälpa dig att bekämpa eventuella uppmaningar eller frestelser som du har under dagen.

Om du hoppas sluta röka, försök att undvika eventuella situationer som skulle utlösa behovet av en cigarett. Om du är van att lysa upp medan du har din första kopp kaffe på morgonen, eller ha en rök medan du är ute på happy hour med vänner, ändra sedan rutinen. Du kan få ditt kaffe medan du kör på jobbet eller undviker baren helt och hållet så att du undviker de rökverkande du är van vid.Source link