Vill du veta hur man slutar röka? Fortsätt läsa


Rökning kan få allvarliga konsekvenser för din livskvalitet. Rökning är en illaluktande vana som fläckar dina tänder och kläder. Dessutom kan det få allvarliga konsekvenser för din hälsa. Ju tidigare du slutar röka, desto tidigare kommer din kropp att återhämta sig från dess negativa påverkan. Om du inte är säker på hur du slutar läser du om några tips om hur du gör det lättare.

En supportgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Att arbeta med andra som slutar eller som slutat röka kan hjälpa dig att hålla fokus på ditt ultimata mål. Att ha ett stödsystem kan vara ovärderligt. Titta på din tidning och det lokala sjukhuset för hjälpmedel.

TIPS! Om du inte kan göra bort med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut med det så länge som möjligt. Ta en lång promenad, ta disken eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka.

Om du bestämmer dig för att sluta röka, prova hypnos. Många har funnit det lättare att sluta röka efter att ha besökt en hypnotisör. När du är placerad i en djup trance, kommer hypnotisören att ge dig positiva bekräftelser som förblir inbäddade i ditt minne. När du kommer ut ur trance kan cigaretter vara mindre tilltalande, vilket innebär att du är så mycket närmare att sluta för gott.

Att ta saker långsamt kan hjälpa dig att sluta röka. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag. Att skapa en kortare tidslinje kan få saker att verka mer uppnåeliga. Du kan alltid öka dina mål och tidshorisont när du är redo.

Gör ett gym medlemskap del av din avslutande plan. Din hälsa kommer att förbättras och ännu viktigare kommer du att ge dig själv något istället för att röka för att uppta din tid. Dessutom kommer träning att hjälpa dig att sänka stressen. Om du är ute av form och inte har utövat på ett tag kan du börja långsamt genom att bara gå en promenad varje morgon eller varannan dag. Fråga din läkare innan du börjar delta i någon övningsaktivitet.

TIPS! Ta bara varje dag som det kommer. Det är en långsam process som tar tålamod och beslutsamhet.

Om du försöker sluta röka, se till att du har gott om vila. För många ökar cigarettbehov under sena nätter. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Att rikta åtta fasta sömn varje natt kan hjälpa dig att behålla ditt fokus samtidigt som du kan behålla dina begär.

Nikotiners ersättningsterapi

Kanske kan nikotinersättningsterapi vara till hjälp. Återkallande från cigaretter kan lämna dig irriterad, deprimerad eller frustrerad. Cravings som dessa är distraherande och överväldigande. Nikotinbytesbehandlingar kan hjälpa dig att övervinna dessa begär samtidigt som du minskar mängden nikotin i kroppen. Studier har visat att personer som använder nikotinutbytesbehandling dubblar sin chans att lyckas. Undvik nikotinbytningar som pastiller eller tuggummi om du fortfarande röker.

TIPS! Se till att du får mycket vila om du slutar röka. De flesta har mer intensiv cigarettbehov sent på kvällen.

Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. En läkare kan veta om metoder för att sluta att du inte är medveten om. En läkare kan också välja att ordinera medicinering, om de anser att det är nödvändigt.

När du försöker sluta röka, låt dig själv få en belöning varje gång du når ett mål. Till exempel, när du inte har rökt i en vecka, gå ut på bio. När du gör det en hel månad utan att röka, äta ute på en restaurang du verkligen tycker om. Du kan bygga upp dina belöningar och göra varje månad och år utan att röka en ännu sötare framgång.

Skapa ett belöningssystem för dig själv i förväg, och varje gång du träffar ett mål, behandla dig själv. Skriv ner de belöningar du kommer att bevilja dig när du når en dag, en vecka, en månad och ett år som en icke-rökare. Sätt denna lista på kylskåpet och titta på det varje morgon före arbete eller skolan.

Tips! Om du slutar röka kall kalkon inte är ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotingummi eller fläckar. Dessa över-the-counter produkter kommer att leverera nikotin till din kropp under din avslutande ansträngning.

Var motiverad med påminnelser. Det kan innebära att du placerar motiverande anteckningar på kontorsmuren eller donerar ett armband för att indikera dina avsikter. Oavsett vilken metod du använder, kan de visuella påminnelserna vara till hjälp för att bekämpa begäret vid ett senare tillfälle.

Att sparka rökning vana är sällan en enkel uppgift, men det kommer att vara väl värt det på flera sätt än man kan tänka sig. Nu när du har läst detta, förhoppningsvis känner du dig mer optimistisk om att sluta. Börja med ett tips och fortsätt tills du är färdig att röka för gott!Source link