Vill du veta hur man slutar röka? Fortsätt läsa


Dina älskade har bett dig att sluta röka. Din läkare vill ha samma sak från dig. Ditt försäkringsbolag kommer även att ge dig rabatt om du slutar röka. Så, varför har inte fler människor slutat än? Det är dags att spänna ner och göra det, så läs vidare för tips som hjälper dig att uppnå ditt mål.

Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. Att lägga saker på papper kan ha en djupgående effekt på din mentala uppfattning. Det kommer att hjälpa dig att vara motiverad och fokuserad på framgång, och kanske sluta lite lättare.

Om du vill sluta röka för alltid, sluta tänka på för alltid. Fokusera inte på att röka aldrig igen. I stället fokusera på att inte röka idag. Om du tar saker i en kortare tidsram är det ofta lättare att klara av stressen. När du känner att du har lyckats med ditt korta åtagande kan du försöka ställa in mål för långsiktig överensstämmelse.

TIPS! När du känner trängsel för en cigarett, sätt en viss tid att du får vänta dig. Ta en lång promenad eller titta på ett tv-program för att få ditt sinne att röka.

Om du har svårt att sluta röka, tala till en läkare. En mängd olika mediciner finns tillgängliga för att göra slutprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärt. Din läkare kan också rikta dig mot andra alternativa terapier, liksom mot stödgrupper och andra informationskällor.

Be dina vänner och kära att vara stödjande om ditt beslut att sluta röka. Du måste prata med människor och låta dem veta vad du går igenom, det här är det enda sättet du kan få hjälp. Låt dem veta att du är moody i början, eftersom ditt tänkande inte kommer att vara lika tydligt. Det är inte enkelt att sluta röka, du borde alltid utveckla ett stödsystem.

Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Dessa receptfria läkemedel levererar din kropp med nikotin medan du arbetar för att bryta vanan, vilket kan hjälpa dig att avvärja det värsta av de fysiska abstinenssymptomen.

TIPS! Sluta röka ett steg i taget. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt.

Det krävs engagemang för att komma igenom processen att sluta, vilket innebär att du måste fatta beslutet att göra det. Vanligtvis kan människor inte sluta röka om de inte har en positiv utsikt. Motivera dig själv genom att överväga alla de kraftfulla motivationerna du har för att sluta.

Behandla dig själv

Belöna dig själv för att passera milstolpar på din resa. Till exempel, efter en vecka utan rökning, behandla dig själv med en film. Efter en längre tid kan du göra dig till något dyrare eller elegantare. Fortsätt att ge dig själv en belöning i ökande mängd för att erkänna dina framsteg tills du inte tänker på trängsel att röka.

Tips! När du bestämmer dig för att sluta röka, var noga med att berätta för din familj och vänner. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser.

För att behålla din viljestyrka, trots intensiv begär och abstinenssymptom, leta efter hälsosamma utlopp för din stress. Du kan överväga att betala gymmet ett besök, eller anmäla dig till en klass som lär dig en ny hobby. Även massage eller bubbelbad kan ge lättnad under tider då stressen är hög. När du har stillestånd, omger dig med trevliga distraktioner, som bra böcker, schemalagda chattar med vänner eller nya spel.

Att stanna positivt hjälper dig att sluta röka för gott. Försök att tänka på hur mycket bättre ditt liv kommer att vara när du har slutat. Tänk på hur mycket bättre ditt andetag blir, hur rena dina tänder blir, eller hur mycket bättre kommer ditt hus att lukta. De negativa effekterna av rökning kan leda till att vissa slutar, men använder också positiva fördelar för motivation.

Tänk på några viktiga delmål, till exempel att stanna bort cigaretter i en vecka och bestämma belöningar för att nå dessa mål innan du når dem. Skriv ner de belöningar du kommer att bevilja dig när du når en dag, en vecka, en månad och ett år som en icke-rökare. Lägg upp listan där du kommer att se den regelbundet. Detta kan ge dig hjälp att hålla dig motiverad när du känner dig svag.

TIPS! Se till att du får gott om vila när du arbetar för att sluta röka. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär.

Nu har du bra information som hjälper dig att sparka vanan och bli frisk. Din livskvalitet kommer att förbättras omedelbart när du inte längre röker. Du kommer att spara mycket pengar och kunna spendera mer tid med dina vänner och familj, så börja idag.Source link