Vill du veta hur man slutar röka? Fortsätt läsa


Många bra saker kommer från det ögonblick du slutade röka. Behåll dessa många fördelar i åtanke, och var alltid på utkik efter nya tips och tekniker, som de du hittar här, för att hjälpa dig på väg. Håll dessa tips i åtanke och använd dem när det behövs för att ge dig den extra hjälp du behöver för att bli en stolt icke-rökare.

Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. Att lägga saker på papper kan ha en djupgående effekt på din mentala uppfattning. Inte bara kan du hitta motivation för att fortsätta din resa på detta sätt, men din resa kan bli lättare eftersom du kan koncentrera mer.

Tips! När du bestämmer dig för att sluta röka, var noga med att berätta för din familj och vänner. Att dela dina planer med dem som finns omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när du längtar efter.

Sluta röka gradvis. Undvik att gå kallt kalkon. Genom att göra detta är du nästan säker på att misslyckas. Nikotin är extremt beroendeframkallande, så använd en patch, terapi eller medicinering. Dessa saker hjälper dig med eventuella abstinenssymptom du kan uppleva, och slutar lyckas mycket mer troligt.

Om du bestämmer dig för att sluta röka, försök hypnos. Professionella hypnotister har varit mycket framgångsrika när det gäller att behandla individer som vill ge upp vanan. Att skriva en djup trance medan du hör positiva bekräftelser kan fungera för dig. Det kan få cigaretter att tycka mindre aptitretande, vilket leder till att du aldrig vill röka igen.

Se till att du kommer ihåg att sluta ett steg i taget. Det är en långsam process som tar tålamod och beslutsamhet. Tänk inte på framtiden. Helt enkelt oroa sig för idag och ta det dag för dag och försök att eliminera dina rökvanor i nutiden, eftersom det i sin tur kommer att förändra framtiden.

Sluta röka

Se till att du är fullt engagerad innan du ens börjar sluta röka. Ofta misslyckas det med att sluta röka, eftersom de inte motiveras korrekt eller inte har en reservplan när begären ställs in. Du kan förbli engagerad genom att tänka på alla orsaker som du ville sluta i första hand.

Medan du slutar röka, tillåta dig själv en belöning när du når vissa milstolpar. Till exempel, när du uppnår din första rökfria vecka, ta dig ut till en film. En gång i månaden har gått, gå ut till middag på en ny restaurang. Fortsätt att ge dig själv en belöning i ökande mängd för att erkänna dina framsteg tills du inte tänker på trängsel att röka.

För att avvärja den viktökning som normalt är förknippad med att sluta röka, sätt din diet bort från sötsaker och mot frukt och grönsaker. En förnuftig diet hjälper till att förhindra någon viktökning du annars skulle uppleva.

Cravings verkar komma oftast när en individ känner sig stressad. För att hålla dig från att falla offer för detta, hitta ett hälsosamt alternativ för stressavlastning. Det kan innebära att man slår på gymmet när det är dags då dina önskningar är värsta, plockar upp en ny hobby eller får en vanlig massageavdelning. Du bör göra ditt bästa för att fylla någon ledig tid med roliga och uppfyllande aktiviteter. Du kan ta den här tiden för att komma ikapp med gamla vänner eller läsa också.

Att ge upp tobak kommer att gynna dina nära och kära. Secondhand rök orsakar lungsjukdomar, cancer och andra hälsoproblem för alla runt omkring dig. Genom att sluta röka minskar du dina käraas exponering för detta farliga ämne och förbättrar kvaliteten på den luft som de andas. Så, både du och dina nära och kära kan leva friskare på grund av ditt beslut att sluta röka.

Du är noga medveten om de många sätten att sluta röka kan vara till stor nytta för dig. Förhoppningsvis kan de tips du just läst hjälpa dig att göra dessa fördelar till verkligheten i ditt liv. Hjälp avväpna dina begär och stärka din beslutsamhet med detta råd. Och snart kan du njuta av de många fördelarna med att vara en icke-rökare!Source link