Vill du veta hur man slutar röka? Fortsätt läsa


Du måste ha hört tusen gånger hur svårt det är att sluta röka, men det kanske beror på att människor bara inte vet hur man gör det. Som med många saker i livet, desto mer utbildade handlar du om att sluta, desto lättare kommer du att kunna uppnå det. Denna artikel är här för att hjälpa dig att bli av med din rökning vana.

Låt din familj och vänner in i hemligheten att du vill sluta röka. Att dela dina planer med dem omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när cravings slår. Detta kan ge dig mer av ett tryck för att fortsätta försöka sluta.

TIPS! Försök med hypnos för att hjälpa dig sluta röka. Hypnos har hjälpt många människor att framgångsrikt sluta för gott.

Gör en tid med din läkare om du har problem med att sluta röka. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva medel, som kan göra processen att sluta tolerera mer. Din läkare kommer också att hålla dig i kontakt med stödgrupper och andra resurser du kan använda.

Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att du slutar röka, och att äta frukt och grönsaker istället för godis är en väg till hjälp undvika detta. Detta kommer att öka din hälsa genom att njuta av en hälsosam produkt medan du stoppar viktökning i spåren. Förstå att du kommer att ha matbehov efter att du har slutat, och det bästa sättet att mätta dessa begär är att skapa en hälsosam sinnesro genom hälsosam kost.

Nikotinutbyte

TIPS! Prata med din kära, för att få sitt stöd för att sluta röka. Låt dem veta att du behöver den typen av stöd och att det inte finns något behov av att dömas av dem.

Ett bra sätt att sluta röka är nikotinersättningsterapi. Nikotinavdrag orsakar flera obehagliga psykiska symptom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration. Dessutom kan cravings orsaka extremt obehag under dagen. Du kan hjälpa till att lindra dessa känslor genom att använda nikotinutbytesbehandling. Sådan behandling kan effektivt dubbla dina chanser att sluta. Det är väldigt farligt att röka vid användning av dessa produkter. För att skydda dig ska du undvika att röka om du använder nikotinbytebehandlingar.

När du funderar på att sluta röka, gör ett avtal för att se din läkare. Din läkare kan ha resurser tillgängliga för att hjälpa dig att sluta att du inte har tillgång till. Dessutom, om läkaren anser att det är av bästa intresse, kan de ordinera mediciner som hjälper dig i ditt arbete.

Sluta röka nu, inte bara för dig själv utan för dina nära och kära som du har. Secondhand rök kan negativt påverka sin övergripande hälsa och skada lungorna. Detta kommer att bli förödande under tiden, eftersom du kan utsätta giftiga kemikalier genom secondhand rök. Avsluta kommer att göra både dig och de du älskar, hälsosammare.

TIPS! Försök med terapi som innebär nikotinutbyte. Effekterna av nikotinuttag kan orsaka depression, humör och frustration.

Att ha en positiv attityd och mycket motivation kan direkt påverka hur lätt det är för dig att sluta röka. Tänk bara på hur många sätt ditt liv kan förbättras om du kan sparka vanan. Påminn dig om hur mycket bättre dina andetag, kläder och hem kommer att lukta, och hur mycket lättare blir det att hålla tänderna vita. Medan den negativa inverkan av rökning aldrig bör ignoreras, är den positiva sidan att sluta ofta en utmärkt bit av motivation.

Som ett extra incitament för att hjälpa dig att ge upp din rökning vana, tänk på din familj och vänner vars liv skulle vara vände upp och ner om ditt liv förkortades av denna farliga vana. Statistik visar att en av fem dödsfall i Amerika är relaterad till rökning. Jag tror inte att du vill vara på den förlorade slutet av den här statistiken.

När du slutar röka, kom ihåg att den första veckan alltid kommer att vara det svåraste. Det värsta av dina abstinenssymptom kommer att komma under de första 48 timmarna och avsmalna som veckan utvecklas. När nikotin är ur ditt system, kommer du att kräva känslomässigt istället för fysiskt. Det betyder att du inte kommer att ha något fysiskt trauma från att motstå dessa begär.

TIPS! Belöna dig själv när du uppfyller dina kortsiktiga mål för rökning. Till exempel, njut av en film med en speciell vän efter den första veckan har gått. En gång i månaden har gått, gå ut för en speciell måltid.

I stället för att tänka på att sluta röka som en tortyr, se den som en present till dig själv. Denna positiva sinnesro håller dina ögon på priset och ökar din chans att sluta med framgång. Försök att förstå hur mycket bättre ditt liv kommer att vara, i så många olika dimensioner, utan cigaretter. Att upprepa dessa idéer till dig själv hjälper dig att behålla din motivation och engagemang.

För närvarande bör vikten av att lära sig mer om att sluta röka vara tydlig. Du kommer att hitta det lättare att ge upp cigarettvanan nu när du har befogenhet att ge användbar information. Använd det du har lärt dig i den här artikeln och du kommer snart att kunna sluta.Source link