Allt-fraktfritt.har tagit fram en Zero Julmust med orignalsmaken, sockerfri samt sötad med ett sötmedel gjort av socker för bästa smak

Allt fler gör personlig lemonad som är hälsosam med läskmaskin och trycket har varit stort på Aromhuset att ta fram en riktigt fin sockerfri julmust. Idag finns den och räcker därtill till hela 12,5 liter drickfärdig Zero sockerfri julmust.

Julmust i handeln innehåller ungefär 1/10 strösocker, 1 1/2 hekto i en 1,5 liters flaska. Med Aromhuset Zero Julmust läskkoncentrat, där man tillsätter 4 cl till en liter, ser man med egna ögon att hur lite socker det kan vara – allt man häller i flaskan är 40 ml smakextrakt.

smaker

Aromhuset har framställt läskkoncentrat till läskmaskiner sedan 1980.

Så småningom är det jultid igen och då vill vi inmundiga Julmust. Under december är varannan läsk som dricks en julmust. Men vi vill helst slippa onödigt mycket socker och då är det ju inte alltid så praktiskt att dra flaskor från butiker och varuhus.

Lösningen stavas läskmaskin och ett koncentrat som du kan använda efter personlig smak. Att man gör en stor och kraftig prestation för miljön blir en extra bonus.

Det finns bra anledning att välja koncentrat för hemläsk. Den främsta är kanske att du på detta vis får en avsevärt godare läskedryck. Smakessenser är enkla att använda och de kan doseras på ett vis som passar dig bäst. Därutöver så fungerar de fint till samtliga varianter av läskmaskiner.

Zero Julmust läskkoncentrat doseras 4 cl till 1 liter färdig sockerfri Julmust.

Julmust som smakar så som den skall

När du beställer Aromhusets Zero läskkoncentrat för Julmust så får du en läskedryck som smakar så som den ska. Allt du behöver är en flaska med den klassiska smaken. Med en halvliter essens så erhåller du 12.5 liter kolsyrad Julmust enligt originalreceptet från 1922.

Men du kan få mer om du av någon anledning vill ha en mildare smak genom att ta mindre mängd julmustkoncentrat. Koncentratet är redan drygt, en flaska räcker till 12,5 liter mot det vanliga 8 liter.

Detta är vanligt med Zero Cola och Zero Indian tonic, ett flertal konsumenter använder halv dosering så en flaska räcker till 25 liter. Trots att Zero Cola saluförs för dubbla svenska priset i UK blev den tilldelad utmärkelsen Amazon Choice 2017, 2018, 2019 samt 2020.

Smaker till hemläsk kan användas innovativt

Det är inte bara Julmust som blir lättare att göra om du har läskkoncentrat för din läskmaskin. Du kan ju till exempel göra ett eget Slush recept som smakar Julmust. Eller så kör du på Cola smak om du tycker att Julmust och Slush inte går ihop.

Aromhuset, som också saluför 15 Slushkoncentrat, har tagit fram en ny metod att skapa Slush på någon minut, också sockerfri. Vilket i själva verket är omöjligt för socker behövs för att issörja skall slusha.

Metoden presenteras också den i webbshoppen allt-fraktfritt.se och bygger på köpta isbitar.

Så här kan man göra sockerfri Zero Cola slush på minuter, det går lika bra med Zero Julmust

Bruksanvisning till egen osötad Cola Slush

Ta fram en mycket bra mixer med hög iskrosskapacitet
Häll i 392 gram isbitar (väg dem)
175 ml kallt vatten
33 ml Zero Cola läskkoncentrat från Aromhuset.

Kör mixern tills du får en fin Slush (issörja).
Klart.

Ingen väntan i långa tider med slushmuggar som skall frysas in, ett flertal kan serveras. Denna metod fungerar även vid fikaställe-servering i liten skala.

cola

Det här är så typiskt för Aromhuset. Finns inte en prima produkt eller vettig metod så uppfinner de den.

Just nu jobbar Aromhuset på en ny serie smaker för kolsyrat mineralvatten, nu kommer de före hela bryggeriindustrin (Pripps, Spendrups, Pepsi, Coca Cola m.fl.) med någonting totalt nytt och jättegott. Projektet kallas Sparkling Max och lär bli omtalat, möjligtvis sätta standard hur smaksatt bubbelvatten ska smaka i framtiden.

Det är kul att tillverka egen läskedryck och du kommer snart att upptäcka att du kan göra den idealiska drycken på så sätt. Aromer för Sodastream, Vikingsoda, Aqvia och AGA kolsyremaskin är varierade och du kan verkligen mixa dem lite som du önskar.

Själv välja hur mycket kolsyra du vill ha eller blanda osötad Sockerdricka.

Julmust med lite mer kolsyra kan vara ett förslag eller så kör du med något coolare inslag som apelsin.

Från läskkoncentrat så erhåller du en läskedryck som är helt unik, det finns ett helt utbud. Dessutom så kan du räkna med att den är nyttigare. På så sätt att du drar ned på socker och på andra onödiga ämnen.

Din familj och kompisar kommer att glädjas åt att du kan bjuda på så fräsch Julmust eller Cola, exakt det de känner för!

kolsyrat

Du kommer aldrig att tröttna på dessa hemkolsyrade drycker

Nog har du känt dig frustrerad mitt i sommaren då du ville ha Julmust men inte kunde få detta då butikerna inte säljer. Alternativt så tycker du att det bordsvatten som du handlar i affären inte är så smaskigt. Från läskkoncentrat så kan du få den dryck du vill ha då du vill ha den.

Därjämte så kommer du inte att tröttna på din personliga hemmagjorda läsk. Den kan hela tiden skifta smaker och så kan du ändra styrka så att det blir mera eller mindre läskedryck alternativt mera eller mindre smaksatt kolsyrat vatten.

Anpassa vilka aromer du bestämmer sig för till läskmaskinen så du har för olika sammanhang

När du köper läsksmaker till din läskmaskin så ska du passa på att välja dem som du har störst behov av. Det kan vara förståndigt att variera lite. Ha Grape Tonic redo för helgens fest med vännerna och Cola och Julmust för familj eventet.

Du får billig läskedryck som smakar bättre än det mesta som du kan köpa i butiker och varuhus. Aromhusets läskkoncentrat hittar du på har alltid originalextrakten som smakgivare.

Du bestämmer själv mängden kolsyra och styrkan på smaken. köpa aqvia läsk festmust Det blir god dryck till maten, till mellanmålet och då du bara känner för någonting som smakar bra och inspirerande.