När natriumkarbonat blir din superkraft vid städningen hemma.

Vill du städa men vill undvika vissa kemikalier så är natriumkarbonat det perfekta valet. Du kan städa med olika typer av SODA som tvättsoda och målarsoda som innehåller detta ämne.

Med natriumkarbonat blir det effekt och det är viktigt att förstå att även ett naturligt ämne kan vara starkt. Eftersom det ändå är starkt så måste du se till att skydda dig.

Kan du använda natriumkarbonat som du vill då?

Enligt Livsmedelsverket så är det ofarligt nog att inte begränsas. SODA som hittas i kolsyra är fler ämnen där natriumkarbonat är en av dem.

Många använder bakpulver till både bakning som städning och i den finns just natriumvätekarbonat. Natriumkarbonat är dock starkare och finns i specifika produkter för just städning.

målarsoda

Hushållsoda och målarsoda är säkra att ha för att göra rent med.

Trots att det är ett naturligt ämne så är natriumkarbonat irriterande, vilket är viktigt att veta. Om man får det i munnen så kan det orsaka sveda. Det här är inte bakpulver utan ett mycket kraftfullare medel som ingår i produkter som hushållssoda och målarsoda.

Ska man måla eller tapetsera så avfettar man ytan med målarsoda. Vid förberedelse för att behandla ett golv använder man målasoda även för det. Viktigt att tänka på är att man låter ytorna torka efter behandling med SODA.

Använd natriumkarbonat som tvättsoda då du behöver mer kraft

Eftersom det är ett alkaliskt medel så kan tvättsoda upplevas som magi. Det är så starkt att det löser upp både vax och fett. Stearinfläckar och andra svåra fläckar tas enkelt bort med natriumkarbonat. Men om du vill natriumkarbonat köpa utan annat blandat i flaskan är det kanske inte lika enkelt.

För tyngre rengöring så använder du tvättsoda då det är skapat för just det. Kom ihåg att det här är ett ämne som är lätt frätande. Handskar skyddar mot frätskador så det är viktigt att ha på sig.

På vilka ställen kan man hitta produkterna att köpa?

Det finns målarsoda där du kan köpa tvättsoda och tvärtom. Du kan hitta det i måleributiker eller online. Faktum är att det kan vara smartare att köpa natriumkarbonat online där du kan få ett bättre pris.

Se dock till att följa instruktionerna, Soda natriumkarbonat För säkerhetsskull kan det vara bra att välja svenska produkter så att du får instruktioner på svenska.